DROPS design: Malli nro R-557 (modattuna)

Lanka: Drops Nepal

Puikot: 5mm

Alkuperäinen malli tehty ohuemmasta langasta joten hienoista säätöä joutui tekemään jotta sain koon suurinpiirtein kohdilleen.

Aloitin S-koon silmukoilla ja mallikertoja tein 15 kertaa. Ohjeen mukaan tehtävät lyhennetyt kierrokset alareunan muotoilemiseen tuntuivat jotenkin sekavilta. Ja koska jo yksistään palmikointiohjeen seuraaminen on minulle jo melkoinen haaste niin yhdistin nämä molemmat samaan piirustukseen tällä tapaa:

Punaiset rivit kierrokset kudotaan vain 2-merkkiin asti ja nuolella merkityt 1-merkkiin. Tosin tein väliin ylimääräisiä kierroksia 1-merkkiin asti jotta sain alareunaan enemmän leveyttä ja istuvuutta. Voi vaikuttaa hieman sekavalta mutta tällä tavoin pystyi keskittymään paremmin itse kutomiseen kuin kierrosten laskemiseen.

Kainalon alle tein myöskin lyhennettyjä kierroksia joiden avulla saa hieman parannetttua vaatteen istuvuutta, niistä on tarkempi selostus Raverlyn sivulla," Lontoon kielellä" sepustettuna.

Nepal-lanka on minulle uusi tuttavuus, ihastuin tähän meleerattuun ruohonvihreään sävyyn ja onpa minulla tätä samaista lankaa myös tummanharmaana, aika herkkua sekin....